top of page

Biografie

Al jong is Antoinette  geïnteresseerd in waarom mensen doen zoals ze doen, wat hen motiveert en inspireert. Waarom sommigen ongelukkig zijn en anderen heel succesvol.

 

Psychologie
Na haar studies klinische psychologie, experimentele psychologie en psychofysiologie volgt Antoinette vele psychotherapeutische opleidingen als psychoanalytische gesprekstherapie, directieve groepstherapie, hypnotherapie en gedragstherapie. De psychologische en psychotherapeutische opleidingen laten vele vragen onbeantwoord.

 

De wereld rond
Tijdens haar 7 jarige Universitaire studie reist zij het grootste deel van het  jaar de wereld rond om alle landen te zien in hun schoonheid en om kennis te maken met de mensen in hun verscheidene culturen. Uiteindelijk trekt het verre Oosten en India met hun spirituele achtergrond haar het meest. Hier vindt ze antwoorden en creëert ze haar authentieke visie. 
Ze blijft nog 3 jaar reizen tot ze bijna alle landen heeft ervaren.

 

Verschillende culturen
Om de mensen te leren begrijpen en met hen te communiceren leert ze diverse talen. Ook bestudeert ze diverse godsdiensten en filosofieën, waarbij de Bagavad Ghita en het Boeddhisme haar het meeste aanspreken. Ze leert de uiteenlopende muziekstijlen en dansen waarderen en ook de buitenlandse keukens.

Inspiring

              & 

 

Energizing

 

The most adventurous journey takes you into yourself

Antoinette van Alphen Coaching Wassenaar op Ardennen Landgoed Le Herou

Outward Bound
Zij begint als Outdoor Management trainer bij Outward Bound Nederland en ontwikkelt programma’s voor Internationale organisaties Haar ruime buitenlandse achtergrond blijkt hier waardevol. Met veel enthousiasme brengt ze managers begrip, respect, waardering en handigheid bij in het samenwerken met mensen uit culturen van over de hele wereld. 

Ondernemer
Na enkele maanden was zij directeur en enige tijd later neemt zij het Management Training Centre Outward Bound over en verandert zij de naam in MTC Outdoor Europe.

Naast -internationale- trainingen als Teambuilding, Management Development, Cultuurverandering en Leiderschap ontwikkelt ze nieuwe concepten en programma’s als EnergieManagement, Professionele Intuïtie, Zelfvertrouwen, Diversiteit, Vrouwen naar hun Top. Antoinette is ook Personal Coach, TeamCoach en Keynote speaker. 

Ardennen Landgoed Le Herou

Zij koopt Ardennen Landgoed Le Herou en al 25 jaar renoveert en exploiteert zij dit Landgoed met veel enthousiasme!

In eerste instantie voor haar internationale management trainingen maar later ook voor bruiloften, familiefeesten, vriendenweekenden, Ardennen weekenden, sportieve bijeenkomsten, seminars, jaarvergaderingen en alle evenementen met  tot 60 gasten.

Sinds 30 jaar volgt Antoinette opleiding en training op het gebied van Professionele Intuïtie, 

EnergieManagement & Burnout en de nieuwste communicatie technieken.

Haar eigen Persoonlijke ontwikkeling en anderen daarin laten delen en met hen uitwisselen blijft  haar belangrijkste focus.

Professionele Healing & Reading volgde zij bij o.m. Carolina Bont, Margriet van Bentem en Barbara Brennan.

Hiertoe blijft zij nieuwe training- en Coaching concepten creëren, die ze steeds vernieuwt zoals 55+ trajecten ofwel duurzaam omgaan met je energie in de 'derde leeftijd', Vrouwen en Diversiteit in al haar vormen. 

Antoinette van Alphen Coaching Wassenaar op Ardennen Landgoed Le Herou
bottom of page